Maak zelf uw selectie

Omgeving

Wandelen

Wandelen

Ook om te wandelen bent u in het Overijsselse Vechtdal op de juiste plaats! Of u nu urenlang door de bossen wilt struinen of even een frisse neus wilt halen, het is allemaal mogelijk.

Vanuit het park loopt u zelfs direct het bos in. De route is bij de receptie verkrijgbaar. En voor de kinderen is er zelfs een educatieve ontdekkingstocht uitgezet door Bas&Hazel, de boswachtertjes van Buitenplaats Gerner.

Daarnaast lenen de bossen van landgoederen Den Aalshorst, De Horte en Kasteel Rechteren zich prima voor een heerlijke wandeltocht. Ook een bezoek aan de Lemelerberg is zeker de moeite waard. Er zijn verschillende paaltjesroutes uitgezet die u langs uitgestrekte heidevelden en weidse vergezichten voeren.

Via het wandelroutenetwerk kunt U aan de hand van een wandelkaart uw eigen routes samenstellen. Korte en lange wandelingen over de mooiste paden van het Overijssels Vechtdal. Voor de liefhebbers kunt u vanaf Buitenplaats Gerner een dagtocht maken richting de gemeente Hardenberg. Wij wensen u veel wandelplezier! Voor meer informatie www.wandeleninhetvechtdal.nl


Greenshoes
GreenShoes organiseert groepswandeltochten door de prachtige omgeving van Dalfsen. Gezellig samen met een groepje mensen door de prachtige natuur van het Vechtdal trekken en er nog wat van opsteken ook. U komt langs oude Vechtarmen, akkers, weilanden en houtwallen met een variatie aan planten, afgewisseld met boerderijen en landgoederen. En passant leidt de route langs diverse cultuurelementen. De gids bezorgt de deelnemers een halve dag 'groen wandelplezier' en geeft als echte verhalenverteller tekst en uitleg over al het moois dat men onderweg tegen komt. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.greenshoes.nl

12789