Maak zelf uw selectie

Omgeving

Westermolen

Westermolen & Boerderijwinkel

Dit monumentale gebouw zorgt voor een groot gedeelte voor het kenmerkende aangezicht van het dorpje Dalfsen. De grote wieken en het statige uiterlijk passen in de karakteristieke omgeving van het Overijsselse plaatsje.

Deze molen had een tijdlang (van ca. 1890 tot 1926) vier volwaardige functies (koren-, pel, olie- en houtzaagwerk) die alle op windkracht werden aangedreven. Tegenwoordig is de molen niet meer in gebruik en is het ontwikkeld tot een toeristisch trekpleister. De nieuwe ruimte welke is gecreëerd in de molen kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld exposities. Het bijgebouw van de molen huisvest daarbij een boerderijwinkel, de Groene Marke, waar lekkere, biologische streekproducten worden verkocht. De producten die hier worden verkocht worden aangeleverd door biologische boeren uit de omgeving. Heerlijke kazen, advocaat, wijnen maar ook leuke theedoeken, cadeau's of serviezen zijn te koop. 

Neem een kijkje in de molen en ervaar hoe het malen van graan vroeger in z'n werk ging. Leuk om te bezoeken, ook met de kinderen of met de kleinkinderen.

De molen is elke zaterdag geopend van 10.00 uur tot 12.30 uur. Wilt u liever buiten openingstijden de molen bezoeken? Neem dan contact op met de molenaar: 0485-432576

De openingstijden van de boerderijwinkel zijn als volgt:
woensdag t/m zaterdag 9.30 - 17.00 uur

12789